HVEM

ER VI?

SKANSENS

BATALJON

Som du kanskje vet har buekorps lange tradisjoner i Bergen. Skansens Bataljon er et av disse tradisjonsrike buekorpsene. Skansens Bataljon ble stiftet 22. mai 1860 og har i mange år vært et av byens største og stiligste buekorps. Gjennomsnittlig medlemstall har vært i overkant av 50, men det er plass til mange flere. En buekorpssesong strekker seg kun fra mars til juni, noe som gjør at buekorps er lett å kombinere med andre fritidsaktiviteter, en kombinasjon mange av våre medlemmer fint mestrer.

 

Buekorpsets aktiviteter foregår fast hver lørdag ettermiddag, men i deler av sesongen har vi slager- og eksersistrening en vanlig hverdag i tillegg. På korpsets aktivitetsdager marsjeres det i Skansestrøket, og øver på oppvisningen vi holder på oppvisningsdagen vår i mai.

Vi har jevnlig utenlandsturer på programmet, turer som alltid er stor suksess, i tillegg til en årlig landtur som avslutning på hver sesong.

Opplevelser

I Skansens har vi et variert tilbud av aktiviteter som passer for alle interesser. Hvis man liker å bevege seg har vi idrettsdager og fotballkamper. Hvis man liker gaming har vi LAN og spillkvelder.

Og hvis man vil ut forbi Bergen og se hva verden har å tilby så har vi turer både i inn og utland! Hvis du vil vite mer om aktivitetene våre les mer her

Uniformen

Vi får ofte spørsmål om buekorps kun er uniformerte gutter som går i tog på

17. Mai men det er ikke helt riktig. Vi går i uniformer og vi går på 17. Mai, men de fleste aktivitetene våre har ikke med marsjering å gjøre, men har fokus på at guttene alltid kan være i aktivitet og gjøre noe gøy med hverandre. Enten det skulle være Kino, bowling eller en tur til Akvariet.

Lærerikt

Her i Skansens er det viktig at alle forlater korpset med noe man kan bruke videre i livet. Man lærer mange forskjellige egenskaper og kan få både jobberfaring og sosiale egenskaper som kan være nyttig i fremtiden. Hvis du vil vite mer om erfaringene man kan få i Skansens les mer her

Kultur

Buekorps er som de fleste vet en stor del av Bergens kultur og vi er veldig stolt av å være et av de meste tradisjonsrike buekorpsene! Vi har vært med å videreføre buekorpsene til en mer moderne æra, men holder fortsatt på de viktige verdiene alle buekorps er bygget på.

Samhold

Hos oss er samhold definitivt det viktigste. I Skansens får man venner for livet. Spesielt hvis man har problemer med å finne en venn på skolen eller føler seg litt alene så kan vi garantere at man finner en venn i Skansens. Vi tar i mot alle med åpne armer! Vi er både religiøst og politisk uavhengig og ønsker kun at medlemmene har det gøy år de er på Skansen

Masse moro

Som du kan se har vi masse å tilby for alle guttene som kunne tenke seg å bli buekorpsgutter! Og er det en ting vi kan love så er det at sesongen i år kommer til å by på ekstra mye moro for i 2020 fyller vi 160 år! Og vi kan garantere at det blir en skikkelig feiring ut av det!

PARTNERE

BLI MED NÅ!

Bli den tøffeste gutten i gaten

Bli Skansegutt!

KONTAKT 

+47 480 42 229

FØLG OSS

  • Facebook - Hvit Circle
  • YouTube - Hvit Circle
  • Instagram - Hvit Circle

© 2020 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening

Design og drift: Cochise Holland