• Facebook
  • YouTube
  • Instagram

© 2019 Skansens Bataljon & Skanseguttenes Forening, 
Skansen Brannstasjon, Øvre Blekevei 1, 5018 Bergen.

Design og drift: Cochise Holland

Kontakt

Tlf: 486 08 052

E-Post: skansensbataljon.sjef@gmail.com

Verv

Representant til styret

SJEF

VEGARD SIVERTSEN

Vegard er en 21 år gammel Skansegutt som begynner på sin 10. og Siste sesong i Korpset. Han begynte som de fleste som soldat, og ble innviet som 3. Faneoffiser i 2014 Sesongen. Videre steg han til fanebærer i 2016. Og før han trådde inn som sjef i 2019 gikk han som 

1. Kompanisjef i 2017 og 2018. Og når denne sesongen er omme, trekker han inn i gamlekarenes rekker. Det er viktig for han å øke bataljonens antall denne sesongen, og som jubileumssjef har han satt seg store mål for hva han vil oppnå. Med et råd som står hundre prosent bak han, vet han at denne sesongen vil bli fantastisk! Når Vegard ikke dirigerer offiserene, jobber han som betongfagarbeider hos LAB entreprenør AS. Og på fritiden er han med venner og familie.

1. KOMPANISJEF

FREDRIK MATHIESEN

Fredrik er 18 år gammel, og er en kjærnekar fra Fana. Han har gått i Skansen i hele 12 sesonger og begynner nå på sin 13. Han har gjennom årene gått som soldat, sistesoldat, troppsjef, adjutant, 4. Løytnant, 2. Kompanisjef og 1. Kompanisjef. Så det er ingen tvil om at CVen hans er ganske så lang. Dette blir Fredrik sitt andre år som 1. Kompanisjef og sikter for å øke antallet i pelotongen sin. Ellers går Fredrik på Nordahl Grieg Videregående Skole der han tar Medier og Kommunikasjon. På fritiden er han med venner og jobber med skole.

Kontakt

Tlf: 480 42 229

E-Post: skansensbataljon.1komp@gmail.com

Verv

Leder, Juletrefestkomiéen

2.KOMPANISJEF

LEON GAEBPIE JENSEN

Leon er 17 år gammel og er lærling hos Byggmester Markhus. Han har gått 11 sesonger i Bataljonen, og har vært soldat, tropp, faneoffiser og løytnant, og har nå trådt opp til kompanisjef. I år har han et mål om å slå rekorden på antall soldater i pelotongen faren hans, Kjetil Jensen hadde i 1995, som vil si at han blir nødt til å dobble antallet han hadde i fjorårets sesong, men Leon står alltid på med alt han har, så han tar nok Kjetil med storm!

På fritiden kjører Leon motorsykkel og er med venner.

Kontakt

Tlf: 413 47 735

E-Post: skansensbataljon.2komp@gmail.com

Verv

Kasserer

Representant til Brushyttestyret

Medlem, Juletrefestkomitéen

Kontakt

Tlf: 980 84 609

E-Post: skansensbataljon.fanebaerer@gmail.com

Verv

Sekretær

Materialforvalter

Flaggkommandør

Leder, Redaksjonen

Medlem, Juletrefestkomitéen

Verveansvarlig

Medieansvarlig

Representant til Turkomitéen

Drilltroppsjef

FANEBÆRER

COCHISE HOLLAND

Cochise er en 17 år gammel dedikert Skansegutt. Han har gått i 9 sesonger og begynner på sin tiende dette Jubileet. Han begynte som soldat i 2011, og steg til tropp i 2014 sesongen. Han hadde planer om å bli slager sesongen etter, men så ble han introdusert til fanegarden og kom inn i fanegarden i 2015 som en 12 åring. Da satt han seg et mål, og det var å vinne fanebærerkonkuransen på Buekorpsenes dag. I 2016 ble han 1. Faneoffiser og fanebærer ble han i 2017. Den sesongen brukte han på å øve på paraden sin, og i 2018 sesongen kom dagen han ventet på. Helt til finalen kom han, men Laksevågs stakk av med pokalen. Cochise tok deretter et år som 2. Kompanisjef i 2018. Men nå er han tilbake i fanegarden og planlegger å bli der til runde 2 i 2022. Mens han venter på den dagen, jobber Cochise aktivt med verving og de sosiale plattformene til Skansen. Når Han ikke er på Skansen jobber Cochise som webutvikler, lagerarbeider, og trener for å bli bokser.

Kontakt

Tlf: 982 81 773

E-Post: skansensbataljon.2loytnantgmail.com

Verv

Medlem, Juletrefestkomitéen

Verveansvarlig

Klubbansvarlig

Medlem, Redaksjonen

2. LØYTNANT

BRIAN GERHARD RAKNER

Brian er en 4. Generasjons Skansegutt som akkurat har kommet tilbake til Bataljonen. Brian begynte sin Skansekarriere i 2009 da han også fikk beste nybegynner i korpset. To år senere fikk han Soldatorden i 2011 og ble deretter halvtropp i 2012. Og troppsjef i 1. Pelotong i 2013. Året etter ble han valgt inn som 3. Faneoffiser, men valgte å gi seg før sesongen å fokusere på utdanningen sin. Men nå er han tilbake for å videreføre den nevnte familietrdadisjonen. Brian sin familie har nemlig dype spor i Skansens, og hans grandonkel, Ole Rakner var sjef i 1960, med andre ord 100års Jubileet. Etter 6 år med pause, kribler det i bena etter marsjering for Brian. Han har selvfølgelig lyst til å imponere som han er tilbake, og har som mål å få den største pelotongen i korpset. Når han ikke er på Skansen ruller Brian pølser på Narvesen og tar livet ganske lok. 

Kontakt

Tlf: 979 48 828

E-Post: skansensbataljon.4loytnant@gmail.com

Verv

Flaggkommandør

Medlem, Redaksjonen

4. LØYTNANT

HÅKON WINTER OLSEN

Håkon er en 16 år gammel Skanseveteran, som han liker å kalle seg. Han begynte i 2009 og gikk som soldat til han ble troppsjef i 2016. Året etter fulgte han genene sine og ble valgt som faneoffiser. Håkon har næmlig fanegardeblod. Både hans farfar og begge storebrødrene hans har vært fanebærere, til og med storesøsteren har vært i lungegårdens fanegarde. I 2019 var Håkon bygget seg opp til fanebærer han også, men i år bryter han tradisjonen og blir sideoffiser. Håkon er en kjent på Skansen,og bor så nært at det kan hende han er den mystiske Vakten Skansen. I år vil han som andre sideoffiserer ha den største pelotongen, men føler at han har et ekstra godt overtak. På fritiden spiller Håkon videospill, henger med venner og jobber mye med Skansearbeid med Cochise.

TAMBURMAJOR

GARDAR GRØTTE

Gardar er rådets mannemann. 19 år gammel med et vikingnavn og jobb som tømrer er han en av de tøffere offiserene. Gardar begynner på sin 13. Sesong, og sin niende som slager. Det er andre året hans som tamburmajor hvor han håper å holde seg som en stund til. I år har han lyst til å øke slagergjengens antall, og håper å stille 20 slagere ved sesongstart. Når Gardar ikke holder slagertreninger og bryter med tjommier, er han med venner og nyter livet.

Kontakt

Tlf: 926 84 271

E-Post: skansensbataljon.tamburmajor@gmail.com

Verv

Espaljéansvarlig

Medlem, Redaksjonen

1. FANEOFFISER

SØLVE MYKLEBUST

Sølve er en 14 år gammel gutt som virkelig liker Skansens. Han er kanskje elev på Gimle skole, men Skansens kommer ofte først. Han begynner på sin 9. Sesong og sin tredje sesong som faneoffiser. Han dedikerer seg sterkt til fanegarden, og har blitt tildelt utmerkelsen beste faneoffiser to ganger, og har sikkert planer om å prøve å få tre på rad.

Sølve er veldig opptatt av samhold og verving, og jobber hardt for at Skansens blir et av, om ikke det største buekorpset i 2020. Når han ikke er ute og verver nye Skansegutter, liker Sølve å sykle og trene styrke.

Kontakt

Tlf: 467 63 509

E-Post: skansensbataljon.1fane@gmail.com

Verv

Medlem, Redaksjonen

2. FANEOFFISER

HENKE ROBBERSTAD

Henke er en 17 år gammel Osing, som begynte i Skansens senere enn de fleste. Han ble vervet av Cochise i sesongen 2018, da de var klassekamerater og valgte å fortsette. Han begynte egentlig som flaggbærer på 17. Mai, men da en faneoffiser trakk seg fra sin stilling, ble han tilbudt rollen som offiser. Denne tok han og han begynner nå på sin tredje sesong i korpset og tredje sesong i rådet. Henke går elektrofag på Årstad Videregående Skole, og jobber på Narvesen med Brian. Ellers er han en fet gitarist og løfter vekter som en gud.

Kontakt

Tlf: 986 32 950

E-Post: skansensbataljon.2fane@gmail.com

Verv

Medlem, Juletrefestkomitéen

Medlem, Redaksjonen

Kontakt

Tlf: 960 14 590

E-Post: skansensbataljon.3fane@gmail.com

Verv

Materialforvalter

Klubbansvarlig

3. FANEOFFISER

FREDRIK GRAN-NAMTVEDT

Fredrik er en lystig Skansegutt med en familietradisjon som hører til hos Dræggens. Han er den eneste gutten i familien som ikke ble Dræggagutt men det setter vi stor pris på. Han begynte i 2016, da han ble vervet av klassekameratene på Christi Krybbe Skoler, og fikk Soldatorden året etter. Han ble så tropp i 2. Pelotong frem til rådsvalget for den kommende sesongen. Han har nå tatt det store steget til faneoffiser, noe han har drømt om lenge. Han har over årene sett opp til Cochise som har vært i fanegarden lengre enn de fleste, og har selv en drøm om å bli fanebærer en dag i fremtiden. Men nå lærer han det nye ansvaret som kommer med offisersrollen, samtidig som han lærer å senke fanen. Når han ikke er på Skansen, som er sjeldent siden han bor i strøket, gjør han ganske lite utenom skole og litt lekser her og der.

4. FANEOFFISER

PHILLIP KÅRTVEIT

Kontakt

Tlf: 463 40 876

E-Post: skansensbataljon.4fane@gmail.com

ADJUTANT

ALEX NØDTVEDT

Kontakt

Tlf: 986 32 950

E-Post: skansensbataljon.adjutant@gmail.com

Stiftet 22.Mai 1860

Verdens stiligste buekorps!